top of page
Regnbågsscen med Vallmoss, Gällentoft och Lundell Malmö
Regnbågsscen med Vallmoss, Gällentoft och Lundell Malmö

lör 20 apr.

|

S:t Pauli kyrka Malmö

Regnbågsscen med Vallmoss, Gällentoft och Lundell Malmö

Regnbågsscen i S:t Pauli kyrka är en mötesplats för alla livets färger. Under regnbågen möts musik, föredrag, poesi, konst och humor med bön, tankar från bibeln, psalmsång och ljuständning. Regnbågsscen är en mötesplats för HBTQIA+ och kristen tro.

Tid och plats

20 apr. 2024 17:00 – 20:00

S:t Pauli kyrka Malmö, Kungsgatan 17, 203 12 Malmö, Sverige

Om evenemanget

En pastor, en teologie studerande och en musikalartist om att vara i kyrkans tjänst.

Lasse Vallmoss Lasse Vallmoss var den första öppet homosexuella som ordinerades till  pastor i Sverige, det var 1986 inom Baptistsamfundet, nuvarande  Equmeniakyrkan. Han berättar om att komma ut som kristen, sedan som  homosexuell och sist som pastorsstudent till sina föräldrar. Han  berättar också om resan till att bli den första homosexuella pastorn och  vilket mirakel det var att det hände på 1980-talet.

Fredrik Gällentoft Fredrik Gällentoft studerar teologi med siktet inställt på att bli  präst i Svenska kyrkan. Han är född in i svenska kyrkan och döptes som  barn och haft en närvarande tro hela livet. I ungdomen var han med i  frikyrkan Jesu Kristi kyrka. Ett sätt att försöka hitta omvändelse och  bli fri ifrån att vara gay. Fredrik gifte sig och fick barn. I sena 30  års åldern kom han tillbaka till kyrkan och följer sitt inre kall.  Fredrik berättar om resan att hitta till kyrkan med Guds hjälp till  självacceptans.

Andreas Lundell Andreas Lundell är musikalartist, utbildad i dans och musikal i  London och ekumeniskt aktiv i både Hyllie Park (EFK) och Svenska kyrkan i  Malmö. Andreas planerar att släppa lovsångsmusik.

Präst: Hanna Malmqvist Musiker: Albin Johansson

Fika och mingel från 16.30.

Välkommen!

Regnbågsscen i S:t Pauli kyrka är en mötesplats för alla livets  färger. Under regnbågen möts musik, föredrag, poesi, konst och humor med  bön, tankar från bibeln, psalmsång och ljuständning. En mötesplats för  HBTQIA+ och kristen tro. En mötesplats för dig som är nyfiken eller  söker ett sammanhang.Regnbågsscen är ett samarbete mellan S:t Pauli kyrka, Universitetskyrkan och EKHO Skåne.

Dela detta evenemang

bottom of page