top of page
Religionstrauma-dagen
Religionstrauma-dagen

fre 24 maj

|

Digital konferens - anmälan via länk

Religionstrauma-dagen

Har du fått med dig smärta från en religiös eller andlig miljö? Sveriges första digitala konferens om religionstrauma. Oliver Jähnke, aktiv i Kristna regnbågsrörelsen - Riksförbundet EKHO medverkar.

Tid och plats

24 maj 2024 12:00 – 13:00

Digital konferens - anmälan via länk

Om evenemanget

Syftet med Religionstraumadagen är att uppmärksamma religionstrauma på  en samhällelig och politisk nivå. Det behövs en större förståelse inom  vård, skola, socialtjänst och psykiatri om religionstrauman. Religiösa  samfund och organisationer behöver börja lyssna på allvar och ta sitt  ansvar.  Bakom initiativet finns ett nätverk på omkring 160  personer med bakgrund i olika samfund och religioner i Sverige. Vi är i  alla åldrar, från alla typer av sammanhang. Teologin/läran må skilja sig  åt, men kulturen och strukturerna har mycket gemensamt.

 Att växa upp och inte passa in 

OLIVER  JÄHNKE (han/honom), transkille. Oliver berättar om utfrysningen från  sin tidigare församling efter att han kommit ut som transperson och om  de destruktiva strukturer han upptäckte i bearbetandet av sitt trauma.  Oliver är uppvuxen i Svenska Alliansmissionen. Styrelseledamot i Kristna regnbågsrörelsen – Riksförbundet EKHO samt European Forum of LGBTI+ Christian Groups.

 Har du fått med dig smärta från en religiös eller andlig miljö? 

Ingen  går medvetet  med i en högkontrollerande religion eller andlig sekt. Du  söker gemenskap, att hitta dig själv, engagemang i något större än dig  själv, svaret på livets stora frågor och/eller  kontakt med Gud. Den  som växer upp i en religiös miljö har inte heller gjort ett aktivt val.  Du växer in i en världsbild och tro som du anpassar dig till eftersom  det är så du får kontakt med din närmaste omvärld.  Det  destruktiva märks inte alltid så tydligt. Ibland kan det komma krypande,  kännas som något obekvämt men svårt att sätta fingret på. Ibland märks  det tydligare, som när du inser att du inte passar in i mallen. När ditt  sätt att röra dig, tänka eller känna inte passar in.  Den här konferensen är för dig!

Anmäl dig och läs mer här

Dela detta evenemang

bottom of page