top of page
Kristna regnbågsrörelsen - Riksförbundet EKHO

Ta emot Guds välsignelse

2020. Pandemi. Det blir inga vanliga Pridefestivaler i år...


Tillfällen som samlar hbtq-personer och andra på allt fler orter. Till parader, regnbågsmässor och fest. Till seminarier, samtalskvällar och häng. För att där vi bor få vara norm några dagar. För att få ny kunskap och vidga vår förståelse av mänskligt liv. Förra året firade Pride 50 år. Vi har börjat vänja oss vid att säsongen börjar på vårkanten. Att den peakar under sommaren och håller på till långt in på hösten.


I år blir det inte så.

EKHO har funnits sedan 70-talet och att synas på Pride är viktigt för vår förening. På så många sätt. Det är som en stor avslutningsfest tillsammans med alla som under året har varit med och följt EKHOs arbete. En fest som har sin klangbotten i kampen. Kampen för att få finnas, att få höra till och att få forma ett gott liv i gemenskap med andra.


Det är också kampen för hbtq-personer över hela världen som lever med psykisk ohälsa och våld på grund av det förtryck de utsätts för. Och som saknar de rättigheter vi har tack vare tidigare generationer som arbetat för hbtq-personers rättigheter i samhälle och kyrka.

Eftersom vi inte ses i någon Prideparad i år har vi bett människor som vill dela med sig av en välsignelse att göra det. Vi behöver välsignelsens ord som en hälsning att vi är älskade som de vi är.


Och vem du än är och var du än finns så ta emot Guds välsignelse


Kommentarer


bottom of page