top of page
Kristna regnbågsrörelsen - Riksförbundet EKHO

Vi ber för Orlando


Världen gråter och så också vi. Ofattbart är dådet i Orlando mot gayklubben Pulse där 50 människor förlorat sina liv. Berättelserna från insidan vittnar om ursinnesvåld, gisslansituation och dödande. Men också om människor som offrat sina liv för andra, som skrikit av rädsla och som försökt att rädda. Hela hbtq-gemenskapen är med i sorgen med tårar och smärta som känns i hjärtat.


Och mitt i denna smärta hörs nu röster som knappt går att förstå. Stanley Sjöberg skriver om hbtq-rörelsen provocerat och har egen skuld i detta, om islamisering som leder till hat, om nakenhet och om kroppslig obalans som orsakats av miljöförstöring. Kommentarsfältet kokar av hurra-rop och amen. Var kommer all denna hjärtlöshet ifrån? Hur är det möjligt att anklaga den som precis drabbats av den värsta hatattacken i USA:s historia för att ha provocerat med sin livsstil? Tårarna och smärtan väller över.


Men mitt i allt detta hemska skapas möjligheten för oss andra att stå upp för kärleken. Att möta hat och terror med öppenhet och kärlek. Därför uppmanar vi nu kyrkor och samfund att manifestera mångfaldens rikedom genom att öppna upp kyrkorna för bön, gudstjänst eller mässa i regnbågens alla färger. Vi ber för Orlando och för alla människors rätt att vara dem Gud har skapat oss till. Hissa era regnbågsflaggor, tänd ljus och be tillsammans med oss.


EKHO - kristna hbtq-personer

Erik Andersson, förbundsordförande


Bakgrund

Terrordådet i Orlando 2016 var en skottlossning som ägde rum på gayklubben Pulse i Orlando, Florida den 12 juni 2016, runt klockan 02.00 på natten lokal tid. Cirka 320 personer befann sig i lokalerna vid tiden för dådet. Totalt 49 personer dödades och 53 skadades av gärningsmannen innan denne sköts ihjäl av polisen efter ett tre timmar långt gisslandrama. Attentatet är den näst allvarligaste skottlossningen utförd av en enskild person i USA:s historia, det allvarligaste angreppet mot HBTQ-personer i USA:s historia

Comentários


bottom of page