Riksförbundet EKHO 

- kristna hbtq-personer

 

Stora Badhusgatan 6

411 21 GÖTEBORG

Kontakt: info@ekho.se

  - för närstående till hbtq-personer i kyrkan  

   SAMTALSGRUPP   

Prisma - Samtalsgrupp för närstående till hbtq-personer i kyrkan

 

"Prisma" är EKHO Göteborgs samtalsgrupp för närstående till hbtq-personer i kyrkan. Tanken med denna grupp är att skapa ett forum där alla frågor kan ställas och alla funderingar är välkomna. Är du vän, förälder, syskon, barn eller annan släkting till en hbtq-person i kyrkan? Eller är du själv hbtq-person men har någon anhörig som skulle behöva bolla sina tankar tillsammans med andra? Då är detta rätt ställe!

Kanske har du funderingar kring hbtq, familj och församling? Som nära anhörig eller förälder till någon som är hbtq-person kan det väckas känslor och tankar kring livet, värderingar och tron. I Prisma finns möjlighet till att få samtala med andra anhöriga till hbtq-personer, som kanske haft samma funderingar som du eller lyssna till någon som har helt andra erfarenheter.

Datum: Våren 2019  28/1, 11/2,  25/2 och 18/3
Kl 18:30-20:00 i Brämaregårdens kyrka.


Vi som leder träffarna heter Birger och Susanne Rikner, och är själva regnbågsföräldrar.

Vi vill att du anmäler ditt intresse till oss inför träffarna: susanne.rikner@svenskakyrkan.se eller på telefon 031-731 68 05. Du är också välkommen att höra av dig med frågor.
Träffarna är gratis, du bidrar med din tid, din röst och ditt lyssnande öra.

Anhörigträffarna arrangeras av EKHO Göteborg och Brämaregårdens kyrka.

Vi tror att det behövs ett forum där det går att släppa loss alla sina tankar - som kanske inte alltid är de bästa och vackraste. Av olika skäl kan det vara både jobbiga och tunga funderingar som en bär på. Därför är detta forum inte tänkt för dig som själv är hbtq-person, utan endast för dig som är anhörig. Men kanske är det så att du idag har kommit över det som varit svårt eller jobbigt? Du är ändå välkommen - du kan bli ett viktigt stöd för andra!