top of page

 - Du kan få hjälp av oss!  

 Stödsamtal eller nån att diskutera med? 

Stödsamtal

 

Om du behöver någon att prata med om hbtq och kristen tro, din egen livssituation eller de problem du möter i din församling, tag kontakt med EKHO Göteborg på goteborg@ekho.se. Du kommer få hjälp vidare till präst, pastor, diakon eller liknande som finns i vårt nätverk och som vi har förtroende för. Tveka inte att höra av dig om du känner att du behöver prata.

Någon att diskutera med?

Ibland är inte behovet direkt "stödsamtal" utan snarare att hitta någon att diskutera med, att vända och vrida på frågor, eller helt enkelt lära känna någon annan som delar samma erfarenhet som du själv. Då kan det vara värdefullt att bara få träffa någon som är aktiv i EKHO Göteborg, t ex en av våra styrelseledamöter eller någon annan ideellt engagerad person. Kanske vill du besöka våra mässor, andakter eller andra aktiviteter, men känner inte riktigt att du vågar? Då kan det vara lättare att först träffa någon i föreningen över en kopp kaffe, och gå till gudstjänsten tillsammans. Kontakta oss så tittar vi på vad vi kan göra! 

Regnbågslinjen

 

Regnbågslinjen är en samtalsjour via telefon och digitala brev. Volontärerna som svarar är HBTQI-personer som är utvalda och utbildade för att möta dig där du befinner dig.

Regnbågslinjen riktar sig till dig som definierar dig inom HBTQI-spektrumet, till anhöriga, närstående och allierade till HBTQI-personer.

Läs mer om regnbågslinjen

bottom of page