UNG?  KRISTEN?  HBTQ?  

Ungdomslägret.jpeg
EKHOs läger för unga vuxna 2021

För 21e året arrangerar EKHO läger för dig som på något sätt identifierar dig som kristen och hbtq, och är ung vuxen, 15-30 år!

 

Beroende på hur coronaläget blir kommer vi antingen ha ett klassiskt läger eller hitta digitala/lokala lösningar, för dela erfarenheter kring hbtq, identitet och kristen tro. På EKHOs läger för unga vuxna finns möjlighet och öppenhet att dela tankar kring identitet, sexualitet och tro utan att behöva dölja vem en är, vad en känner och vad en tror på. 

 

Vi som deltar i lägret kommer från olika kyrkor och samfund, i spridda åldrar och med olika erfarenheter och identiteter. Det brukar vara en fin upplevelse att få möta andra som förstår hur det är att leva som hbtq-person i kyrkan.

 

DATUM & PLATS

12-15 augusti strax utanför Göteborg, alternativt digitalt dagläger 14 augusti.

 

ANMÄLAN

När du anmält dig får du ett välkomstmail med mer info om plats och annat praktiskt! Anmäl dig genom att maila namn, telefonnummer, födelseår, eventuell specialkost (plus ev. annan info som vi behöver veta) till anmalan@ekho.se. Betala inte lägeravgiften förrän 1 augusti. 
Kostnaden för lägret är 400/100:- och betalas till plusgiro 52 55 68-2 innan lägret, märk inbetalningen ”Läger” och ditt namn. 

 

Sista anmälningsdag: 1 augusti. Därefter kan du anmäla dig och stå på reservlista. Efter 1 augusti kan vi inte garantera att vi kan fixa specialkost eller anpassa efter funktionsvariation. 

Din anmälan är bindande och antalet platser är begränsade! Därför är det också viktigt att du meddelar i god tid om du får förhinder. För gruppens skull vill vi att du har möjlighet att vara med hela lägret. Vi kommer att lägga in luft i schemat och det kommer finnas möjlighet att vila. 


Maila din anmälan till anmalan@ekho.se! Dit är du också välkommen höra av dig med frågor och funderingar.

Om det är något särskilt du behöver för att kunna delta vill vi att du meddelar detta i din anmälan och gärna anmäler dig i god tid, för att vi ska kunna göra lägerschemat så inkluderande som möjligt! 
 


VANLIGA FRÅGOR

Jag är hbtq-person men har lämnat kyrkan eller känner mig inte "kristen" längre, är jag välkommen ändå till lägret?
Ja! Om du känner att du behöver prata om hbtq och kristen tro med andra som har liknande erfarenheter är detta platsen för dig! 

Jag är hetero och cis, men tycker att hbtq-sammanhang är bäst och brinner för hbtq-frågor i kyrkan! Får jag komma på lägret?

Nej, lägret är bara för den som själv identifierar sig som hbtq-person. Däremot är du varmt välkommen till EKHOs Framtidskonferens i höst och annan verksamhet som är öppen för alla. 

Jag är 31 år, får jag komma på lägret?
Då är du välkommen till EKHOs Framtidskonferens i höst istället, samt andra konferenser och gudstjänster som anordnas av EKHO som är öppna för alla.


Måste en vara medlem i EKHO?
Nej, det måste en inte, men bli gärna det! Lägret finns tack vare EKHOs medlemmar. Tillsammans kan vi skapa en kärleksfull kyrka!

EKHO Unga.jpeg
EKHO UNGA

EKHO Unga är EKHOs träffar för dig som är mellan 15-30 år och på något sätt identifierar dig som kristen hbtq-person. Vi träffas några gånger per termin, fikar och pratar om livet! Ibland har vi olika teman såsom pyssel eller inbjuden gäst. Här kan du dela erfarenheter med andra som vet hur det kan vara att leva som hbtq-person i kyrkan, prata om tro, identitet, hbtq eller om den perfekta konsistensen på kladdkaka!

I vår har vi träffar på Zoom! Vill du komma på EKHO Ungas träffar så är du att  välkommen att mejla ungdom@ekho.se

EKHO Unga träffar annonseras också här på hemsidan och på Facebook.

Har du frågor eller funderingar? Tveka inte att kontakta oss via mejl: ungdom@ekho.se