UNG? KRISTEN? HBTQ?  

 

 

 

EKHOs dagläger för unga vuxna

 

Nu har vi slagit våra kloka huvuden ihop med Folkhälsomyndigheten och beslutat oss för att genomföra EKHOs läger för unga vuxna som ett dagläger lördagen den 15 augusti. 
Även om reserestriktionerna för tillfället lättats upp är det fortfarande oklart vad som gäller i mitten av augusti och hur det går att boka tågresor. 

För 20e året arrangerar EKHO läger för dig som på något sätt identifierar dig som kristen och hbtq, och är ung vuxen, 15-30 år!

 

Vi kommer mötas i Umeå, Stockholm, Göteborg och Malmö IRL och dela erfarenheter kring hbtq, identitet och kristen tro. Här finns möjlighet och öppenhet att dela tankar kring identitet, sexualitet och tro utan att behöva dölja vem en är, vad en känner och vad en tror på. 

 

Vi som deltar i lägret kommer från olika kyrkor och samfund, i spridda åldrar och med olika erfarenheter och identiteter. Det brukar vara en fin upplevelse att få möta andra som förstår hur det är att leva som hbtq-person i kyrkan.

 

DATUM: Daglägret börjar med fika och incheckning kl 9:30 lördagen den

15 augusti, och avslutas kl 17 samma eftermiddag. 

 

Webinarier och föreläsningar kommer ske via Zoom men diskussionen efteråt och delande samtal kommer ske på varje plats. 
Mer info kommer hur vi deltar i det som sker digitalt. 
Mat ordnas på plats. 

 

ANMÄLAN: När du anmält dig får du ett välkomstmail med mer info om plats och annat praktiskt! Anmäl dig genom att maila namn, telefonnummer, födelseår, eventuell specialkost (plus ev. annan info som vi behöver veta) till anmalan@ekho.se. Betala inte lägeravgiften förrän 1 augusti. 
Kostnaden för lägret är 100:- och betalas till plusgiro 52 55 68-2 innan lägret, märk inbetalningen ”Läger” och ditt namn och till vilken ort du anmäler dig. 

 

Sista anmälningsdag: 1 augusti. Därefter kan du anmäla dig och stå på reservlista. Efter 1 augusti kan vi inte garantera att vi kan fixa specialkost eller anpassa efter funktionsvariation. 

Din anmälan är bindande och antalet platser är begränsade! Därför är det också viktigt att du meddelar i god tid om du får förhinder. För gruppens skull vill vi att du har möjlighet att vara med hela dagen. Vi kommer att lägga in luft i schemat och det kommer finnas möjlighet att vila. 


Maila din anmälan till anmalan@ekho.se! Dit är du också välkommen höra av dig med frågor och funderingar.

Om det är något särskilt du behöver för att kunna delta vill vi att du meddelar detta i din anmälan och gärna anmäler dig i god tid, för att vi ska kunna göra lägerschemat så inkluderande som möjligt! 
 


Vanliga frågor: 

Jag är hbtq-person men har lämnat kyrkan eller känner mig inte "kristen" längre, är jag välkommen ändå till lägret?
Ja! Om du känner att du behöver prata om hbtq och kristen tro med andra som har liknande erfarenheter är detta platsen för dig! 

Jag är hetero och cis, men tycker att hbtq-sammanhang är bäst och brinner för hbtq-frågor i kyrkan! Får jag komma på lägret?

Nej, lägret är bara för den som själv identifierar sig som hbtq-person. Däremot är du varmt välkommen till EKHOs Framtidskonferens i höst och annan verksamhet som är öppen för alla. 

Jag är 31 år, får jag komma på lägret?
Då är du välkommen till EKHOs Framtidskonferens i höst istället, samt andra konferenser och gudstjänster som anordnas av EKHO som är öppna för alla.


Måste en vara medlem i EKHO?
Nej, det måste en inte, men bli gärna det! Lägret finns tack vare EKHOs medlemmar. Tillsammans kan vi skapa en kärleksfull kyrka!

 Välkommen på läger! 

Verksamhet för unga

EKHO Unga är EKHOs verksamhet för unga vuxna. Under terminerna har vi fikaträffar i Göteborg och Stockholm. Vi finns också som hemlig facebook-grupp och som sida på Facebook. Kontakta oss på ungdom@ekho.se om du vill bli tillagd i gruppen eller ses på caféhäng!

Stora Badhusgatan 6

411 21 GÖTEBORG

Kontakt: info@ekho.se
                031 13 75 65