Riksförbundet EKHO 

- kristna hbtq-personer

 

Stora Badhusgatan 6

411 21 GÖTEBORG

Kontakt: info@ekho.se

  UNG? KRISTEN? HBTQ?  

Verksamhet för unga

RUTOFIKON

RUTOFIKON är EKHOs verksamhet för unga vuxna. Under terminerna har vi fikaträffar i Göteborg och Stockholm. Vi finns också som hemlig facebook-grupp och som sida på Facebook. Kontakta oss på ungdom@ekho.se om du vill bli tillagd i gruppen eller ses på caféhäng!

 

EKHOs läger för unga vuxna

För 20e året arrangerar EKHO 2020 läger för dig som på något sätt identifierar dig som kristen och hbtq, och är ung vuxen, 15-30 år! Lägret äger rum några mil utanför Göteborg i augusti. Vi kommer mötas och dela erfarenheter kring hbtq, identitet och kristen tro. Här finns möjlighet och öppenhet att dela tankar kring identitet, sexualitet och tro utan att behöva dölja vem en är, vad en känner och vad en tror på. Helgen rymmer också klassiska lägeraktiviteter som bibelsamtal, fika, lekar, andakt och kanske ett dopp i sjön! Vi som deltar i lägret kommer från olika kyrkor och samfund, i spridda åldrar och med olika erfarenheter och identiteter. Det brukar vara en fin upplevelse att få möta andra som förstår hur det är att leva som hbtq-person i kyrkan.

Information om lägret brukar komma ut på våren, håll koll här på hemsidan och på facebook!Vanliga frågor: 

Jag är hbtq-person men har lämnat kyrkan eller känner mig inte "kristen" längre, är jag välkommen ändå till lägret?
Ja! Om du känner att du behöver prata om hbtq och kristen tro med andra som har liknande erfarenheter är detta platsen för dig! 

Jag är hetero och cis, men tycker att hbtq-sammanhang är bäst och brinner för hbtq-frågor i kyrkan! Får jag komma på lägret?

Nej, lägret är bara för den som själv identifierar sig som hbtq-person. Däremot är du varmt välkommen till EKHOs Framtidskonferens i höst och annan verksamhet som är öppen för alla. 

Jag är 31 år, får jag komma på lägret?
Då är du välkommen till EKHOs Framtidskonferens i höst istället, samt andra konferenser och gudstjänster som anordnas av EKHO som är öppna för alla.


Måste en vara medlem i EKHO?
Nej, det måste en inte, men bli gärna det! Lägret finns tack vare EKHOs medlemmar. Tillsammans kan vi skapa en kärleksfull kyrka!