top of page
kyrkfönster

 Lokalföreningar och frögrupper 

Vår organisation består idag av 5 lokalföreningar, frögrupper och ett riksförbund.

Varje förening bedriver lokalt verksamhet för sina medlemmar utifrån sin förmåga och medlemmarnas önskemål.

Varmt välkommen att engagera dig i någon av våra lokalföreningar runt om i landet!

röda hjärtan
oranga hjärtan
gula hjärtan
gröna hjärtan
blåa hjärtan
lila hjärtan
EKHO karta

Som medlem är du med och stöttar vår viktiga verksamhet för öppenhet och tolerans i kyrkor och samfund. Du kan vara medlem i vilken EKHO-förening du vill, oavsett var du bor. Välkommen!

Saknas det en lokalförening på din ort? Är ni några stycken som vill börja jobba mer ideellt? Då finns en möjlighet att bilda en lokalförening eller frögrupp. Förbundet hjälper väldigt gärna till när en ny avdelning bildas, så det första ni bör göra är att kontakta oss för att få stöd och hjälp.

Vi erbjuder även digital verksamhet av olika slag, bland annat arrangeras andakter via zoom. Läs mer om vår verksamhet online

Frögrupper

Frögrupper

EKHOs frögrupper är nätverk och mindre grupper inom EKHO! 
 

Att driva en lokalförening kan ibland vara ett för stort projekt för mindre städer, därför finns EKHOs frögrupper som är knutna till närmaste lokalförening och riksförbundet. Frögrupper är självstyrande klubbar eller nätverk som drivs av medlemmar. Det krävs minst två medlemmar för att starta en frögrupp, där en är kontaktperson till förbundet.

 

Vår föreningsstruktur utgår från medlemmarna och kännetecknas av engagemang och demokrati. Det är medlemmarna som tillsammans bestämmer vilka frågor EKHO ska driva och vad vi ska göra. Det är också medlemmarna som skapar verksamhet genom sitt engagemang. Syftet med en frögrupp kan vara att skapa ett lokalt nätverk för tro och hbtq-frågor, eller en mötesplats för kristna hbtq-personer även om den egna orten saknar en EKHO-förening. En frögrupp bestämmer själva vad de vill med sin grupp och nätverk. Kanske skapa en Regnbågsgudstjänst tillsammans med en av de lokala församlingarna, arrangera en föreläsning eller bjuda in till en samtalskväll? På vissa håll ordnas workshops, fikakvällar, filmvisningar och bokklubbar. Allt bygger på ett ideellt engagemang och har du idéer finns det gott om möjligheter att genomföra dem!

 

Den som är med i en frögrupp behöver vara medlem i någon av EKHOs lokalföreningar, som är Stockholm, Göteborg, Sydöst, Mälardalen och Skåne. Du är varmt välkommen som medlem även om du bor långt bort från närmaste lokalförening!

 

EKHO har Frögrupper i:
 

Munkedalkontaktas via info@ekho.se

Norr - kontaktas via info@ekho.se

Umeå - umea@ekho.se

Värnamo - kontaktas via info@ekho.se

Östergötland - kontaktas via info@ekho.se

Norr

 

Är ni några stycken som vill organisera er på er ort?

Hör av er till oss via mail eller sociala medier info@ekho.se.

 

Varje lokalförenings ungefärliga upptagningsområde

bottom of page