top of page
Kristna regnbågsrörelsen - Riksförbundet EKHO
Untitled design (6).jpg

 Bli medlem 

 - tillsammans bildar vi en stark röst för allas rätt att vara och älska vem hen vill!  

Ditt medlemskap är viktigt!

 

EKHO är en ideell organisation som drivs av sina medlemmar. Som medlem är du med och stöttar vårt viktiga arbetet för öppna kyrkor och samfund. Du kan vara allt från stödmedlem till att vara en del i gemenskapen som finns inom Kristna regnbågsrörelsen. 

 

Du som är medlem:

  • stöttar vårt viktiga arbete för hbtq-frågor i kyrkorna.

  • får fortlöpande information om vad som händer.

  • inbjuds till våra lokala och nationella arrangemang.

  • har möjlighet att påverka verksamheten. 

  • ger EKHO-rörelsen större tyngd i samtalet och debatten kring hbtq och kristen tro.

Bli medlem

 

Ordinarie medlemsavgift är 200 kr per år, och rabatterad avgift för pensionärer, arbetssökande, studenter samt personer med begränsad ekonomi är 100 kr per år. Ordinarie och rabatterat medlemskap finns också för dig som vill vara stödmedlem i föreningen.

För att bli medlem eller för att förnya ditt medlemskap då det löper ut, fyll i dina medlemsuppgifter i vårt medlemsformulär. Tryck sedan på "Fortsätt" och följ därefter instruktionerna för inbetalning av medlemsavgiften. En gåva till föreningen är också alltid välkommen! Om du vill ge en gåva utöver din medlemsavgift anger du detta i medlemsformuläret. Din gåva tillfaller den lokalförening du valt.

Dina medlemsuppgifter hanteras under strikt sekretess i en låst databas. Endast utsedda förtroendevalda företrädare för respektive förening har tillgång till medlemsregister.

 

Information om behandling av personuppgifter

När du genomför din betalning av medlemsavgiften godkänner du våra köpvillkor.

Lokalföreningar och frögrupper

 

Idag består Rikförbundet EKHO av fem lokalföreningar och några frögrupper.

 

Vanliga frågor

 

Vilka personuppgifter behöver EKHO?


Vi behöver ditt juridiska namn och din adress samt kontaktuppgifter enligt medlemsformuläret. Detta är för att vi ska kunna säkerställa att alla våra registrerade medlemmar verkligen existerar, och för att kunna kontakta våra medlemmar med information, kallelser till årsmöten, påminnelser när medlemskapet behöver förnyas, mm. Om du använder ett annat namn än ditt juridiska som tilltalsnamn får du gärna uppge det inom parentes i fältet "Förnamn".


Vi samlar även in frivilliga uppgifter om födelseår samt könsidentitet. Detta beror på att vi söker olika former av ekonomiska bidrag till verksamheten och behöver då ofta uppge statistik över åldersfördelning och könsfördelning bland våra medlemmar. När det gäller könsidentitet får du själv avgöra hur du vill tolka frågan; våra bidragsgivare har vanligen inte heller någon definition på exakt vad som avses med könsidentitet. Du kan även välja att lämna dessa frågor obesvarade om du så vill.

Vad innebär det att vara stödmedlem?

Stödmedlemskap är till för dig som känner att du gärna vill stötta vårt arbete genom att vara medlem, men du kanske inte själv identifierar dig som hbtqi+-person eller så vill du inte aktivt engagera dig i föreningen. Då får du väldigt gärna bli stödmedlem. Välj då "stödmedlem" i fältet "Avgift" i medlemsformuläret. Stödmedlemskap finns med ordinarie avgift samt rabatterad avgift precis som standardmedlemskapen - se ovan.

Vilken lokalförening ska jag välja?

Som medlem är du alltid knuten till en lokalförening. Finns det ingen lokalförening nära dig? Du kan välja vilken lokalförening du vill oavsett vart du bor, den närmast dig eller någon helt annan. Om du vet med dig att du tillhör en av EKHO:s frögrupper, välj helst att vara medlem i den lokalförening som frögruppen är knuten till.

Frågor om vad det innebär att vara medlem? Kontakta oss via din närmaste lokalförening eller via info@ekho.se.

Frågor om ditt medlemskap? Kontakta vår medlemssekreterare via medlem@ekho.se.

Varmt välkommen som medlem!

bottom of page