top of page
Kristna regnbågsrörelsen - Riksförbundet EKHO
ekhoillustration

 EKHOs trygga rum på Facebook 

EKHO Trygga rum på Facebook

EKHOS:s Tryga rum på Facebook har startats efter önskemål från medlemmar. Dessa rum är tänkta att minoriteter i vår gemenskap kan få hänga själva i, och genom det få vara norm för en stund. Detta är otroligt viktigt. Vi hoppas att de trygga rummen ska få vara en plats där en kan få känna sig trygg och dela saker med varandra, men även att tankar om vad EKHO behöver jobba mer med kan födas i dessa grupper.

Innehållet i grupperna skapas tillsammans av dess deltagare. Alla är medskapare och tillsammans bygger vi en plats där vi delar med oss av kunskap och lär av varandra. Du som gruppmedlem bidrar till att gruppen är en trygg plats för alla, oavsett kön, romantisk och sexuell identitet och läggning, ursprung, trosuppfattning m.m.

Vi behöver inte vara överens om allt, men alla måste visa respekt.

Det ska finnas utrymme att pröva tankar och idéer utan att ha färdiga lösningar.

Vi möter varandra med nyfikenhet och respekt. Vi hjälper varandra att förstå komplexa frågor och begrepp, och är samtidigt öppna för konstruktiv kritik när den uttrycks.

Regler för trygga rummen:

  • Det är inte tillåtet att ifrågasätta någons plats i gruppen, vi är alla olika öppna med vår queerhet och det är okej.

  • Det är inte tillåtet dela vad som sägs i forumet till andra grupper, sidor eller platser.

  • Vi delar på utrymmet i forumet, vilket betyder att det är inte tillåtet att posta så pass många inlägg och kommentarer att en och samma person tar över eller ger diskussioner slagsida.

  • Det är inte tillåtet att raljera, förminska, förolämpa eller uttrycka sig nedlåtande mot andra gruppmedlemmar.

  • Moderatorerna har rätt att avsluta diskussionstrådar och avstå från att publicera inlägg. De har också rätt att avsluta medlemskap i gruppen om det är tydligt att en medlem har ett annat syfte med sin närvaro än gruppens syfte. Så om medlemmen väljer att bortse från moderatorernas påpekanden och/eller fortsätter att bryta mot gruppens regler kan medlemskapet hävas.

EKHO:s trygga rum för transpersoner*

I den här gruppen samlas vi som är transpersoner* och/eller funderar på vår könsidentitet. Vi använder ordet transperson som ett paraplybegrepp vilket innebär att det inkluderar dig som är binär transperson, icke-binär, genderqueer, genderfluid, gender non-conforming etc. Här samlas vi som på något sätt har en kristen tro, eller är nyfikna på kristen tro. Här finns en plats för dig som som söker gemenskap med andra likasinnade.

https://www.facebook.com/groups/860133321786452

EKHO:s trygga rum för ace/aro

Här är ett tryggt rum för alla som är på det asexuella och / eller aromantiska spektrumen eller funderar på ifall du kan vara det.

https://www.facebook.com/groups/1256937664887404/

EKHO:s trygga rum för icke-monoamorösa/flersamma

“Vad Gud har fogat samman, skall människan inte skilja åt”. I den här gruppen samlas vi som är flersamma, polyamorösa, icke-monoamorösa, relationsanarkister eller på annat sätt lever i, eller vill skapa relationer som går utanför parrelationsnormen. Här samlas vi som på något sätt har en kristen tro, eller är nyfikna på kristen tro. Här finns en plats för dig som som söker gemenskap med andra likasinnade.

https://www.facebook.com/groups/672205641146551/

EKHO:s trygga rum för bi/pan

I den här gruppen samlas vi som är bi och pansexuella och har en kristen tro, eller är nyfikna på kristen tro. Här finns en plats för dig som som söker gemenskap med andra likasinnade.

https://www.facebook.com/groups/ekhotryggarumbipan

EKHOs trygga rum för allierade

I den här gruppen samlas vi som använder ordet allierad till kristna hbtqia+personer. Den här gruppen är också till för dig som är närstående allierad till någon eller flera kristna hbtqia+-person/er. Du kanske exempelvis är en förälder, far- eller morförälder, syskon eller barn till någon hbtqia+-person. Här samlas vi som på något sätt har en kristen tro, eller är nyfikna på kristen tro. Här finns en plats för dig som som söker gemenskap med andra likasinnade.

https://facebook.com/groups/735349001371677/

 

EKHOs trygga rum för fetischister, BDSM-utövare och kinksters

I den här gruppen samlas vi som på olika vis är kinksters. Vi använder ordet kinkster som ett paraplybegrepp vilket innebär att det inkluderar dig som är fetischist, BDSM-utövare, experimentell eller på andra vis har erfarenheter av- eller koppling till kink. Här samlas vi som på något sätt har en kristen tro, eller är nyfikna på kristen tro. Här finns en plats för dig som som söker gemenskap med andra likasinnade.

https://www.facebook.com/groups/362189469687085/

 

EKHO - vänner och medlemmar

Vi har en gemensam Facebook-grupp som är ett samtalsrum för EKHOs medlemmar och alla som borde bli EKHO-medlemmar! Här diskuterar vi hbtq och tro, kyrka och regnbågsfrågor. Här kan vi tipsa varandra om vad som händer i EKHO och i den hbtq-vänliga kyrkligheten.

Alla som är medlemmar eller stödjer EKHOs arbete är välkomna som medlemmar, oavsett identitet och tro.

Välkommen att vara med!

bottom of page