top of page

"Gud som haver barnen kär" Dokumentärserie i SVT"Många barn i Sverige växer upp i slutna religiösa miljöer med begränsad frihet och möjlighet att göra egna val. De kan leva i skräck för helvetet, demoner och att begå synd. "Gud som haver barnen kär" är en serie om alla de barn som blivit skrämda och farit illa av den religion deras föräldrar valt åt dem. Programledare: Anna Lindman."


SVT sände under våren 2022 dokumentärserien "Gud som haver barnen kär". I den medverkar bland annat Robin Paulonen som är förbundsordförande för EKHO.”Gud som haver barnen kär, ta bort mig för jag har som fattat vem jag är” Jo, så lät bönen i sin helhet.

När jag medverkade i serien Gud som haver barnen kär så var det utifrån ett EKHO-perspektiv. Eller kanske snarare vad jag lärt mig av att engagera mig i EKHO.

Det jag lärt mig är slående stort och litet på samma gång. Nämligen den att det går bra att vara queer och kristen. Att det finns fler som jag. Fler som delar erfarenheter och tro. Det här är allas vår berättelse, eftersom att vi kristna queers och allierade bär varandra. Det är glädjande att våra berättelser lyfts. Att vi ser förändring.

Men behovet är fortsatt mycket stort. Under våren har vi bevittnat hur retorikern hårdnat kring hbtqia-personer. Inte minst mot transpersoner och vård kopplat till trans. Det känns positivt att våra berättelser lyfts. Men än saknas många röster.

Därför blir EKHOs röst viktig. För att den kan bli vår gemensamma röst mot förtryck och bibelrelaterat våld. Vi är en liten förening, men högljudd. Vi är, och kommer alltid vara, älskade av Gud. Det kan ingen människa ändra på.

Ta hand om er. Robin Paulonen Förbundsordförande


Titta på serien här

Comments


bottom of page