top of page
Kristna regnbågsrörelsen - Riksförbundet EKHO

Inte längre välkomna som utställare på Torpkonferensen

Tidigare idag blev jag uppringd av en av Evangeliska Frikyrkans missionsdirektorer som meddelade att vi inte längre är välkomna som utställare på årets Torpkonferens. Beskedet var inte helt oväntat, men likväl djupt beklaglig.


Kristna regnbågsrörelsen har ett antal medlemmar som också är aktiva medlemmar i EFK:s församlingar, eller som har sin bakgrund i EFK. EFK:s beslut om att återigen utesluta oss som organisation från Torpkonferensen upprör och berör dem allra mest, och mitt hjärta blöder för deras skull.


EFK har nyligen arbetat fram en rapport som rekommenderar att HBTQI-personer ska inkluderas i EFK:s gemenskap ochsom uppmanar oss att mötas och lyssna till varandra. Att samfundet trots det ”inte är redo” att mötas upprör.


Vår längtan om att finnas på plats som utställare på Torpkonferensen grundar sig i att vi önskar få vara en del i samtalet framåt, för det är våra liv som diskussionen handlar om. Vi fortsätter att söka dialog och goda samtal, vi söker inte – och har aldrig sökt – konflikt.I missionsdirektorernas uttalande skriver de att ”EFK och EKHO/Kristna regnbågsrörelsen har olika teologi och syn på äktenskap och sexualetik.” Kristna regnbågsrörelsen har ingen enhetlig teologi, utan består av medlemmar med många olika äktenskapssyner och sexualetiker. Detta är ett exempel på felaktiga antaganden som görs om oss som vi ser fram emot att reda ut när alla parter är redo att mötas och lyssna till varandra.


Idag är internationella dagen mot homofobi, transfobi och bifobi. Kristna regnbågsrörelsen fortsätter att jobba för varje kristen HBTQIA+ - persons rätt att få vara sig själv i sin trosgemenskap. Vi fortsätter att längta efter möjligheten att möta konferensdeltagarnas nyfikna frågor om den Kristna regnbågsrörelsen, få berätta om oss och få visa att vi inte är något konstigt, utan troende individer som likt andra längtar efter att få leva i en kristen gemenskap med Jesus i centrum.


Jesus uppmanar oss att vända andra kinden till, att be för dem som förföljer oss. Att vara kristen är ingen lätt uppgift, det Jesus ber oss om är ingen liten sak, men den Kristna regnbågsrörelsen kommer att fortsätta hälsa vänligt på våra kristna syskon i EFK.


Vår hand fortsätter att vara utsträckt och vi ser med glädje fram emot den dagen vi får mötas i vänlig, respektfull och nyfiken dialog.


Guds frid

 

Lina Landström

Förbundsordförande


Kristna regnbågsrörelsen

Riksförbundet EKHO

Comments


bottom of page