top of page
oleg-laptev-QRKJwE6yfJo-unsplash.jpg
  Vårt arbete  
Vårt arbete 
Vår grund
Kärnan i all vår verksamhet grundar sig i att vi alla är Guds barn och därför en del av den rika mångfalden som Gud skapat. Vi tror att det är vår roll som kristna att försvara människors rätt, stå på de förtrycktas sida och uppmuntra och frigöra Guds folk till det som är gott, så att Guds kärlek blir synlig i världen. Mer om våra stadgar hittar du under fliken Om EKHO.
Vårt arbete och våra förutsättningar
Riksförbundet består av en förbundsstyrelse, fem autonoma lokalföreningar och ett antal frögrupper. Förbundsstyrelsens uppdrag är att stötta våra lokalföreningar och frögrupper genom samordning, samt driva opinionsbildning. 

Vi tror att det är genom föreningsorganisering som vi skapar en hållbar aktivism som får leva vidare. I våra lokalföreningar och frögrupper får våra medlemmar mötas i gemenskaper som många gånger är avgörande för tro och liv.  Mer om våra lokalföreningar och frögrupper hittar du under fliken
Föreningar.
En annan viktig del i förbundsstyrelsens arbete är att driva opinionsbildning. Påtala ojämlikhet och bygga broar framåt. Vi är övertygade om att vår röst för inkludering ska baseras på våra medlemmars behov och erfarenheter. 
Vi ställer gärna upp som föreläsare kopplat till trans, bibelrelaterat våld och annat som rör vårt queerkristna community. 
Förbundsstyrelsens arbete sker helt ideellt.
 

Förbundsstyrelsen under Stockholm Pride 2022

bottom of page