Ekho_pride
ACR_regnbagsmassa_wix
Ekho_boa
brollop_kvinnor_wix
hands_wix


- ekumeniska grupperna
för kristna hbtq-personer 


EKHO är en förening som vill att alla ska få känna styrkan i att vara en hel människa, skapad till Guds avbild.  Vi vet att hbtq-personer hör hemma i kristenheten och kyrkor och det är något vi arbetar för. EKHO är en ekumenisk förening för kristna hbtq-personer som funnits sedan 1976. Vi finns runt om i Sverige, hitta din förening genom att klicka här!

Nyfiken på vilka EKHO-event som pågår nära dig?

Klicka här för att komma till vår samlade kalender!

VÄLKOMMEN!

Regnbågsnyckeln är en hbtq-märkning som visar att förtroendevalda och medarbetare i en församling genomgått processmodell Regnbågsnyckeln för en mer inkluderande kyrka och har viljan att arbeta aktivt för mångfald och öppenhet. 

 

Klicka på bilden för mer info!

BLI MEDLEM

EKHOs alla föreningar och frögrupper är en medlemsdrivna. Ditt engagemang behövs. Gå med i EKHO idag! Bli medlem här!

Nuhadevijuvarandra_korr.jpg

"Nu hade vi ju varandra" EKHO har fyllt 40 år och har samlat in berättelser från tongivande människor som präglat EKHOs historia från start till nutid, för att bevara människors egna berättelser och tankar. Vilka känslor och tankar präglade föreningens första tid? Vad har föreningen betytt för sina medlemmar och för kyrkans utveckling? Boken innehåller porträtt och intervjuer med livshistorier som kantat EKHOs historia. 

Vem säger ni att jag är? Samlade berättelser om transidentitet och tro. Antologi av berättelser från kristna transpersoner. Publicerades inför EKHOs  och Svenska kyrkans transhearing 2019. Boken omfattar cirka 90 sidor.

FÄRDIG_FRAM_edited.jpg